Punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, advokat Slobodan Ružić, ocenio da sud nije prekršio “identitet optužnice” jer je u presudi naveo NN lice izvršioca ubistva.

– Sud je time rekao da smatra da nema dovoljno dokaza da je to uradio Miroslav Kurak koji je u optužnici označen kao direktni izvršilac – izjavio je Ružić kometarišući presudu. On kaže da u krivičnom pravu postoji pravilo koje se zove “identitet između optužnice i presude”.

– Sudija kada sudi mora da se drži optužnice. Sudije najčešće rade tako što “prepakuju” činjenično stanje koje je opisano u optužnici, ali ne smeju da ubacuju činjenično stanje koje ne postoji u optužnici. Ovde sud nije menjao opis iz optužnice u smislu da je uveo neko drugo lice. Sud je uveo NN lice i smatram da tako nije prekršen identitet optužnice”, ukazao je on.

Prema Ružićevim rečima, sud je rekao da su saizvršioci Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić.

– Rečeno je da su oni omogućili NN licu da neposredno izvrši ubistvo a prema dokazima koji postoje u predmetu, smatra ih saizvršiocima. A bilo je dosta dokaza…”Zemunci” su svedočili da su oni pričali telefonom, da su par dana za redom bili na toj lokaciji, bili su u komunikaciji sa Radonjićem – podsetio je advokat.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here