Vesti
Kadrić, Gil i Tauil nemoćni protiv sjajnog Džordana Smajlija

Veliko finale i ove godine je ostalo samo veliki, pusti san Belih orlova. Fudbaleri iz Boniriga drugu godinu zaredom ispali su pred samim vratima finala, a ovaj put je njihove slabosti iskoristila akademija Central Koust Marinersa, kojoj je tako pošlo za nogom da dva puta u samo sedam dana savlada srpski klub.

Iako su Orlovi prvi poveli, na kraju se se radovali domaćini iz Gosforda – 2:1 (0:0).

Bonirig je bio nadmoćniji, ali nedovoljno konkretan tokom prvih 45 minuta. Igra se uglavnom odvijala na polovini Marinersa, ali je najviše vremena lopta provodila u nogama domaćih, koji su se pred presingom Orlova mučili da je iznesu preko pola terena. Međutim, izuzev ofanzive i tri sporadična pokušaja da se ugrozi gol Central Kousta, oslabljeni Bonirig nije uspeo da uradi mnogo toga u prvom delu igre.

Trener Vejn O’Saliven za najvažniji meč sezone nije mogao da računa na kapitena Reja Milera koji se dan ranije oženio, kao i na suspendovanog Brejdija Smita koji je “pocrveneo” sedam dana ranije protiv Marinersa. Na teren je izašao sastav koji nikad do sada nije igrao zajedno, sa Džudom Klerom prvi put u startnih 11 i povratnikom Semom Galovejem koji ove godine nije imao zapaženu minutažu.

Orlovi su do prednosti došli u 55. minutu, kada je jednu od najboljih akcija krunisao Džek Armson, snažnim i preciznim šutem sa skoro 25 metara – u sam donji levi ugao gola Marinersa.

Radost Boniriga još nije utihnula, a na semaforu je stajalo 1:1. Eremugo je “ispao iz voza” na desnoj strani odbrane srpskog tima, a precizan centaršut Džordana Smajlija u peterac kao na treningu je u gol pretvorio visoki napadač Alu Kuol. Zaista je neverovatno kako su Galavej, Gil i golman Hronopulos bili samo nemi statisti koji su pogledom ispratili centarfora Marinersa, kako glavom spušta loptu u njihovu mrežu.

Nepunih deset minuta kasnije, sve se okrenulo naglavačke, a opet je golu domaćih kumovalo tragikomično postavljanje igrača Boniriga u odbrani. Bez ikakve organizacije, najpre su trojica pojurili na jedan kraj peterca, a kada je lopta centrirana na suprotnu stranu Balard je kao na treningu zakucao u gol iz neposredne blizine, dok je kompletna odbrana Orlova nepomično gledala u njega.

Može se reći i da je ključni detalj meča bio ulazak okretnog Smajlija u tim Marinersa, pošto za ovog tehnički potkovanog igrača Bonirig nije imao rešenje.

Do kraja, Orlovi su pokušali da ustanu iz pepela, ali ove nedelje u Gosfordu nisu bili ni nalik ekipi koja je dominirala u drugoj polovini ovogodišnje skraćene sezone. Za njih je 2020. završena, a pred rukovodstvom kluba je izuzetno zahtevan posao da napravi potpunu rekonstrukciju tima, jer je ova selekcija dostigla svoj maksimum, a neki igrači su se evidentno zasitili igranja.

Orlovima hitno treba sveža krv, ali i barem dvojica-trojica igrača srpskih korena, koji će znati da osete značaj i iznesu težinu grba koji nose. Samo takvi mogu biti predvodnici neke nove ekipe, čiji cilj mora da bude napad na povratak u Prvu premijer ligu Novog Južnog Velsa.

Jedan Srbin u borbi za trofej

U velikom finalu Druge premijer Central Koust Marinersi će se narednog vikenda sastati sa ekipom Tigrova sa severa Sidneja. Tigrovi su na opšte iznenađenje eliminisali Spirit u prvom polufinalnom meču, pobedom u gostima od 2:1.

U dresu Tigrova za titulu će se boriti Nikola Krljar, mladi Srbin i dete Belih orlova, koji je na kraju prošle sezone kao prekobrojan i dobio je dozvolu da napusti Bonirig.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here