Promo

Početak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa “Novi Dorćol” u Venizelosovoj 29. očekuje se do kraja 2019. godine. Na površini parcele od 2 ha prostiraće se kompleks od oko 100.000 m2, a izgradnja će biti podeljena u dve građevinske faze.

Kompleks će sadržati stambeno-poslovni objekat, koji se sastoji iz više lamela spratnosti P+6+Ps do P+11+Ps, a predviđene su i dvoetažne garaže. Unutar kompleksa će biti na raspolaganju brojni drugi sadržaji poput bazena sa spa centrom, restorani, vrtići, igraonice i mnoge druge uslužne i prodajne delatnosti.

Lokacija “Novog Dorćola” poseduje obimno istorijsko nasleđe. Na ovom mestu začet je centar tekstilne industrije otvaranjem “Prvog kraljevskog povlašćenog preduzeća za preradu kudelje i pamuka Alekse Obradovića i komp.”, a nakon Drugog svetskog rata izgrađena je fabrika liftova “David Pajić Daka”, koja je nazvana po jednom od najistaknutijih narodnih heroja, čija će bista biti postavljena ispred novoizgrađenog
kompleksa “Novi Dorćol”.

 

Zadržavajući duh starog Dorćola, kroz očuvanje istorijskog objekta Platnare s kraja 19. veka i integrisanjem elemenata proizvodnih hala u okviru novog kompleksa, projektom je obezbeđeno očuvanje memorije na industrijsku arhitekturu 19. veka. U kombinaciji sa
modernim dizajnom, a po ugledu na svetske metropole kao što su Njujork i London, “Novi Dorćol” predstavlja jedan potpuno nov i jedinstven koncept stambeno-poslovnog kompleksa u centru Beograda.

Projekat “Novi Dorćol” trenutno je u proceduri odobrenja projekta za građevinsku dozvolu, a investitor je beogradska kompanija Deka inženjering, koji je izgradio A Blok, jedan od najuspešnijih stambeno-poslovnih projekata u Novom Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here