Štampa koristila detektive

0

Početkom 2008. godine meta je bio Oskar Lafonten, tadašnji šef partije Levice, krajem iste godine praćen je ondašnji lider socijaldemokrata Franc Mintefering, a na nišanu se našao i aktuelni šef bavarske stranke CSU Horst Zehofer. Skandal je otkriven nakon izjava bivših saradnika detektivske agencije CMK i potkrepljen njihovim internim spisima.

Mintefering i njegova sadašnja mlađana supruga Mišel Šuman nadgledani su mesecima u svom stanu u berlinskoj ulici Vilhelmštrase, s ciljem da budu tajno snimljeni za članak o njihovoj (tajnoj) vezi koja je kasnije prerasla u brak. U toj akciji, "obrađeno" je njihovo poštansko sanduče, a u otirač ispred vrata ugrađen uređaj koji je javljao kad neko ulazi ili izlazi iz stana.

 

Agencija je čak iznajmila stan u blizini, kako bi pratila kretanje ovog političkog para. Detektivi su jednom prilikom satima pratili Šumanovu u vozu od Berlina do Bohuma. Reportažu o njenoj ljubavnoj vezi sa vremešnim Minterferingom časopis "Bunte" je kao senzaciju objavio u maju prošle godine.
 

Oskar Lafonten je takođe bio meta početkom 2008. godine, povodom njegove navodne afere sa poslanicom Levice Sarom Vagenkneht. Operacija je imala šifrovani naziv "Skarfejs" (Lice sa ožiljkom), zbog belega na vratu koji Lafonten ima kao posledicu atentata iz 1990. godine. Njegov stan u berlinskoj četvrti Kepenik je bio pod stalnom prismotrom, a planirana je bila i ugradnja kamera za video-nadzor svih soba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here