Youtube/Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljen je Ključ Grada Banjaluka sa Poveljom Počasnog građanina, a gradonačelnik Draško Stanivuković kaže tim povodom da je srpskom predsedniku upućen poziv da dođe na Dan tog grada, 22. aprila.

Stanivuković ističe da je Vučić uradio mnogo za Banjaluku, ne samo u vreme pandemije koronavirusa, već i mnogo pre toga i zbog toga je banjalučka Skupština grada jednoglasno odlučila da mu dodeli Ključ grada sa Poveljom Počasni građanin.

Reč je, kaže Stanivuković, o više od 70 miliona evra raznih vidova podrške.

– Imamo nagoveštaj da će Vlada Srbije i Beograd biti partner Banjaluci i u drugim važnim projektima kako ove, tako i narednih godina, i da se politika zvaničnog Beograda prema Banjaluci ne menja, s obzirom na to da su se desile promene u Banjaluci, što je za nas važno – rekao je Stanivuković.

On je naveo da je Vučiću upućen poziv da poseti Banjaluku 22. aprila, na Dan grada, “uz razumevanje da ukoliko mu to obaveze ne dozvole taj poziv može da se odnosi i na 24. i 25. april”.

– Radimo i na tome da stupimo u kontakt sa našim najvećim sportistom Novakom Đokovićem, kojem je 2015. godine dodeljeno isto priznanje, ali mu nije uručeno zbog njegovih obaveza – rekao je Stanivuković, preneli su banjalučki mediji.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime