Grad Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u Mostar, iako su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli pozivnicu da prisustvuje toj manifestaciji zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

On je posetio Sabornu crkvu, gde je rekao da voli da dođe u Mostar i da retko koja godina prođe da ne dođe u taj grad.

– Ne mogu da dopustim kao čovek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posećujemo – naveo je Stanivuković dodajući da misli da je njegov dolazak nešto pozitivno.

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti, već da je samo rekao da se protivi tome da se nekome nešto nameće i preti,

– Uvek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara – objasnio je Stanivuković.

Dodao je da ne zamera Klubu skakača u vodu Mostara na jučerašnjoj odluci.

– Želim svim takmičarima puno uspeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava – kazao je Stanivuković.

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu “Mostari” uputio je juče Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

– Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu – stoji u dopisu upućenom Stanivukoviću, a podelili su ga i na Fejsbuku.

Gradonačelnik Banjaluke izjavio je u petak da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa.

– To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički – kazao je Stanivuković ističući da bilo koja vrsta nametanja nije dobra.

– Da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Stanivuković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime