EPA/Toussaint Kluiters
Ratko Mladić

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se pogoršalo i odbrana će tražiti da ga pregledaju srpski lekari s obzirom da se u Holandiji popuštaju epidemiološke mere, rekao je za Srnu generalov sin Darko Mladić.

Darko Mladić kaže da poslednji izvještaj koji je dostavljen porodici ukazuje da se zdravlje njegovog oca objektivno pogoršalo, iako on to ničim ne pokazuje.

– Pogoršanje je vezano za srčane probleme i za šećer. To je ono što smo dobili kao izveštaj. Samo se nadam da su prilagodili lečenje toj novoj situaciji – rekao je Darko Mladić.

On je dodao da epidemiološke mere u Holandiji popuštaju i da će videti postoji li mogućnost da srpski lekari pregledaju generala.

– U komunikaciji sa Sekretarijatom u Hagu ćemo videti da li je to sada postalo moguće – rekao je Darko Mladić.

On kaže da general Mladić, i pored značajno pogoršanog zdravstvenog stanja i drugih ograničenja, prati sve što se dešava u BiH, uključujući i protest porodica stradalih srednjeg Podrinja pred Tužilaštvom i Sudom BiH i svim srcem je uz njih.

– On je uvek i u toku rata bio uz naše žrtve, koje su zanemarene i nisu nikad mogle da vide pravu pravdu za one koji su počinili zločin. Toliko zlo su naneli srpskom narodu u BiH, u ovom konkretnom slučaju u Podrinju. Nisu osuđeni, iako se zna ko su. Slobodno se šetaju i provociraju – rekao je Mladićev sin.

On je rekao da je porodica u stalnom telefonskom kontaktu sa generalom i da će ga 12. marta, kada slavi 80. rođendan, u Hagu posetiti supruga.

2 COMMENTS

  1. General se kasno setio svojih korena. Uvek je bio Jugosloven i radio protiv Srba. Sad ga isti ti “Srbi” stite. Ajnstajn je bio u pravu izrekom da su svemir i ljudska ludost beskrajni. Ali kod svemira nije bio tako siguran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here