EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Zamenik predsednika kosovske skupštine iz Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj kazao je danas da je razočaran govorom premijera Aljbina Kurtija, ističući da se ono što su gradili od 2008. godine srušilo 5. novembra.

Hodžaj je zatražio da se sa Kurtijem održi zatvorena sednica u vezi sa situacijom stvorenom na severu Kosova.

– Očekivao sam da premijer Kosova svoj govor ne počne time što nam kaže šta piše u saopštenju Evropske unije, već da nam da potpunu informaciju o tome šta se do sada dešavalo na severu. Sa više želje, razgovarao bih na zatvorenoj sednici i otvoreno i ozbiljno o ovoj temi – rekao je Hodžaj.

Hodžaj je dodao da je situacija na severu Kosova na najnižoj tački u poslednjih 20 godina.

– To nije samo vakuum, već politički ponor gde su kosovske opštine bez gradonačelnika, policijske stanice bez policajaca, pravosudne institucije bez tužilaca i sudija. Za situaciju na severu možete da kažete da je crna rupa, ili da je velika politička jama, jer trenutno ne postoje državne institucije niti politički proces koji bi ih stvorio. Žao mi je što moram da kažem da je 5. novembar najgori čas u modernoj istoriji države Kosovo. Ono što smo gradili od 2008. te noći se srušilo – poručio je Hodžaj.

1 COMMENT

  1. 5. novembra je Kurti polizao ono što je predhodno pljuvao, ali ste dobili viznu liberalizaciju – malo li je ?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here