MN Press
Dejan Stanković

“Ulog u derbiju je veliki, ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Bili smo hrabri na minus pet, bićemo i sada na plus dva”, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči 167. večitog derbija protiv Partizana.

On je konferenciju za medije na stadionu Rajko Mitić otvorio emotivnim pozdravom Siniše Mihajlovića navijačima crveno-belih na podršci tokom “druge borbe sa leukemijom”, a zatim istakao da kako u životu, tako i na terenu nema odustajanja.

– Ovaj stadion je uvek naš 12. igrač i mi ćemo se osloniti na naš kvalitet. Derbi je utakmica gde nema jurnjave, derbi odlučuju sednice. Mi gajimo ofanzivni fudbal, sa kalkulisanim rizikom i ništa neće biti promenjeno ni za ovaj derbi – jasan je Stanković.

Na pitanje da li bi šampionska trka bila gotova ako Zvezda pobedi rekao je:

– Hajde da prvo prođe utakmica. Ako pobedimo, na dobrom smo putu, imaćemo ozbiljnu prednost, plus pet. Ako se to desi, serviraćemo za meč, da se izrazimo teniskim rečnikom.

On je konstatovao da igraju dva najbolja srpska tima i da očekuje isto od sudije Srđana Jovanovića, odnosno da, ako je najbolji, bude neprimetan.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana biće odigrana u subotu od 18 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here