U nedelju je Dejan Stanković govorio za italijanski Skaj, a tada je pričao o aktuelnom stanju u italijanskom fudbalu i ekipi Juventusa. Uporedio ju je sa Interom koji je 2010. osvojio triplu krunu.

Dejan Stanković je upravo bio u tom timu Intera kog je sa klupe predvodio Žoze Murinjo. “Nerazuri” su tada osvojili Skudeto, Kup Italije i Ligu šampiona.

– Mi smo ispisali istoriju. Kroz vreme shvatamo šta smo uradili i to je zaista neverovatno. Na primer Juventus ne može to da uradi iako mnogo novca ulaže – rekao je Stanković koji se dodatno prisetio sjajnog sastava Intera.

– Ere počinju i završavaju se. Mogu samo da se zahvalim Masimu Moratiju i njegovoj porodici za ono što nam je dala. Murinjova druga godina je bila tako važna, izbor igrača, sistem i karakter koji smo imali u tom timu. Hteli smo da osvojimo sve jer Inter nije mogao da bira ciljeve.

– Dobili smo Čelsi i u poslednja dva meseca smo imali 13 ili 14 igrača koji su mogli da igraju. Jedina stvar na umu nam je bila da stignemo do tog 22. maja i da napravimo istoriju. Raspadali smo se u poslednjih 45 dana, ali Murinjo je izvukao nešto više od nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here