photo: Nebojša Paraušić / MN press

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred nastavak Superlige Srbije.

Pred meč sa subotičkim Spartakom na stadionu “Rajko Mitić”, Stanković se osvrnuo na duel sa Ludogorecom u Ligi Evrope.

– Pobede su penicilin za sve, za grupu, brži oporavak. Imali smo utakmice koje smo gubili, pa se vraćali jači. Bitno nam je da smo se dobro odmorili, fokus i odnos su stopostotni, čekaju nas dve vezane utakmice na svom terenu i očekujemo šest bodova – rekao je Stanković.

I pored brojnih kadrovskih problema usledio je trijumf nad ekipom iz Razgrada.

– Momci su pokazali da mogu protiv svakoga. Kako su odigrali protiv Ludogoreca, s njima se može sve – rekao je Stanković, koji nije hteo da priča o Luju Dioniju.

– Ne znam, pričam o onima koje treniram. Znam da je zanimljivo vama ono što meni nije, da tražite zarez, ali nisam ta adresa – odgovorio je Stanković novinarima.

Dotakao se i ekipe Spartaka.

– Oni su krenuli korektno, imali su pad, vratili su trenera Gaćinovića koji poznaje grad, igrao je dugo tamo. S njim su došle dobre igre, čvršći Spartak i voleo bih da budu kompletni, da odigramo jaku utakmicu.

Zvezda je trenutno na šest bodova manje od lidera Partizana.

– Bila je razlika pet, osam, neki su računali 11… Zvezda sama po sebi vuče pritisak, i da si na nuli i da si na plus tri, minus tri, šest. Imperativ je pobeda, Zvezda je rezultat. Da, milion puta sam pričao da je istorija lepa, ali moramo da gledamo sadašnjost i napred. Lakše je kada si na minus šest i utakmicu manje, ali opet bi bilo bolje da smo na plus tri ili na nuli. Idemo od meča do meča, tri po tri boda, daćemo sve od sebe i račune svesti na kraju.

Još malo je pričao o drami u grupi Lige Evrope.

– Kako god da se završi mi smo pobednici. Ozbiljno smo odigrali grupu. Idemo u Bragu na prolaz, da ostvarimo cilj i zavisi od nas. Imaćemo jakog protivnika, ali smo imali i u Danskoj i Bugarskoj, pa smo ostali prvi. Ako neko kaže da su Ludogorec, Braga i Mitjilend loše ekipe, onda se ne razume u fudbal i mora da promeni sport. Ne dižem cenu Zvezdi time, ali podvukao bih da smo bili u grupi u kojoj možeš da budeš prvi, a i poslednji.

Crveno-beli nisu sigurni ni sa 10 bodova za prolaz dalje u tom takmičenju.

– Pričali smo o tome u stručnom štabu, da će biti uravnotežena grupa. Moja prognoza je da ćemo svo četvoro biti u igri na kraju, ali se desilo da poslednji bude Ludogorec i ostali smo na troje. Svašta može da se desi. Pognute glave se nećemo vrati iz Brage.

Za kraj, upitan je i da se prokomentariše povratak Vladimira Petrovića Pižona na “Marakanu”, čoveka koji ga je lansirao u Zvezdi kao igrača.

– On je Zvezdina zvezda, neko ko je obeležio moje detinjstvo, moj rast i to mi nije čudno, niti iznenađenje. Ima još toga da ponudi i pokaže, čak i starijima. Ideja stoji odavno, samo je trebalo da se realizuje, da se napravi plan i program, da uskladimo njegove obaveze. U njemu ima energije kao u momku – zaključio je.

Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka igra se u nedelju sa početkom u 14.25.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here