Stanković: Nema loših u Ligi šampiona

0

Dejan Stanković igra u odličnoj formi koju je nastavio i u meču Lige šampiona protiv ukrajinskog Dinama (2:2), a svoj puni doprinos osvajanju boda srpski reprezentativac dao je u 35. minutu, kada je posle odlične kontre postigao deveti gol u Ligi šampiona.

 

"Nero-azuri" su tako treći put remizirali i sa tri boda trenutno se nalaze na poslednjem mestu u grupi, ali i prvoplasirani Dinamo nema veliku prednost jer ima samo jedan bod više.

 

"Ne zove se Liga šampiona tako bez razloga. Ukrajinci su uočili greške koje su pravili igrači Đenove u subotu protiv nas i zatvorili nam prostor. Igrali smo protiv veoma organizovane ekipe, zadali su nam mnogo problema, posebno u početnih 15 minuta. Na kraju, bilo je bitno da ne izgubimo, jer da se to dogodilo, imali bismo male izglede da prođemo dalje", rekao je Stanković.

 

Isto veče još jedan rezultat je šokorao fudbalsku javnost, pošto je u okviru iste grupe, aktuelni šampion Evrope izgubio na svom Nou Kampu od ruskog Kazana 1:2.

 

"To je bio zaista neočekivan poklon! Nisam gledao utakmicu Barselone, već sam video samo golove. Začuđen sam, jedino što mogu da kažem jeste da danas svi igraju dobar fudbal. Izgleda da smo dobro prošli u Kazanju gde smo igrali 1:1. Sada nam je u glavi samo revanš u Kijevu. Ako tamo pobedimo, a verujem da hoćemo, bićemo u odličnoj poziciji pred poslednja dva kola", dodao je Stanković.

 

Barselona je protiv ruskog šampiona imala 24 šuta na gol, tri puta je pogađala okvir gola, a onda je iz praktično dva šuta Rubin stigao do pobede. Jedan od glavnih motora u katalonskom timu, Ćavi Fernandez kaže da je nekad teško igrati ako nemaš sportske sreće.

 

"Neverovatno je koliko je faktor sreće bitan u fudbalu. Mislim da smo odigrali odličan meč, a na kraju smo poraženi. Rubin je došao da se brani, imali su dva napada i postigli dva gola. Teško je igrati kad protivnik ima na umu samo kako da ne primi gol. Ipak, sve je u našim rukama. U Rusiji nas čeka težak meč, ali verujem u pobedu", kazao je Ćavi.

 

Čini se da je ipak najteže menadžeru Liverpula Rafi Benitezu, pošto je posle tri prvenstvena poraza, doživeo novi u Ligi šampiona i to na svom terenu od Liona 1:2. Stanje na "Enfildu" je alarmantno, jer ekipu očekuje izuzetno bitan duel sa Mančester Junajtedom.

 

"Stvar je prosta, moramo dobiti sve mečeve u LŠ do kraja. Mene sada zanima samo kako da podignem igrače pred utakmicu u nedelju. Uveren sam da možemo da prebrodimo krizu. Činili smo to i ranije, i sada ćemo. Imali smo dosta problema sa Lionom", rekao je Benitez.

 

Po prvi put od svog dolaska na Enfild Roud, španski stručnjak se našao na ivici "prekida saradnje", ali i pored nalošijeg klupskog niza u poslednjih 22 godine,

 

Benitez i dalje uživa podršku i povrenje jednog od vlasnika kluba Džordža Žileta.

 

"Nedavno smo sklopili novi, dugogodišnji ugovor sa Rafom. Dogovorili smo nastavak saradnje i naša (Džilet) familija presrećna je sa njim na mestu menadžera. Mislimo da boljeg ne možemo naći u ovom poslu, a to misli i familija Hiks", rekao je Džordž Džilet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here