EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković osudio je svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora i ni na jedan način ne doprinosi napretku i boljitku stanovništva ovih opština.

– Bujanovac je grad u Republici Srbiji u kojem odvajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi. Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Republike Srbije – izjavio je Stanković i istakao da niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne bez obzira na njihovu političku orijentaciju.

Predsednik Koordinacionog tela naglasio je da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima ove zemlje nisu do sada niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja jer je takvih pokušaja bilo i ranije.

Stanković je kazao da veruje ljudima koji žive na tom području jer je ubeđen da one neće uticati na njihov stav po pitanju očuvanja dobrih međuetničkih ali i međuljudskih odnosa i da će svi oni kao i do sada poštovati zakone Republike Srbije u svom svakodnevnom radu i životu.

– I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Republika Srbija, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prva koja im po zakonima pripadaju. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama – rekao je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here