Foto: MN Press
Dejan Stanković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanklović održao je u ponedeljak prepodne konferenciju za medije posvećenu finalu Kupa Srbije!

Zvezda će u utorak od 19 časova igrati protiv Partizana za prvi trofej Kupa još od 2012. godine, kao i prvu duplu krunu od sezone 2006/07, a Stanković je tom prilikom rekao:

– Moja očekivanja su da zaokuržimo jednu divnu i spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune. Radili smo dobro i spremali smo se i za Kup i za nešto što nas čeka u skorijoj budućnosti, a to su kvalifikacje za LŠ. Privilegija Zvezde je grupna faza. Sa rezultatima iz Engleske znamo da krećemo iz drugog kola, što smo i planirali za pripreme.

Osim Milana Pavkova, Stanković će imati na raspolaganju sve igrače.

– Svi su zdravi, hvala Bogu i u konkurenciji su. Sem Pavkova koji ima žute kartone. Mnogo mi je žao zbog toga, jer se podigao dosta. Ali imamo momke koji mogu da odgovore. Da vode računa o sitnicama. Ubeđen sam da jedni druge ne možemo previše da iznenadimo, kad dođe derbi, tu je direktna igra. Ko više želi pobedu, da se više žrtvuje, on će dobiti meč. Kod derbija se nikad ne zna. Spremni smo, radili smo na sitnicama, jer upravo one odlučuju takve stvari. Ovaj poslednji derbi je odlučio korner.

Dotakao se Stanković i lepote igre, kao i mogućih penala.

– Uopšte me ne zanima kako će meč da izgleda. Samo mi je bitno da donesemo trofej i da bude dupla kruna. Znam ko će da igra, ali ne bih otkrivao. Da i mi malo iznenadimo javnost. Što se tiče penala, manje-više znamo ko će ih izvoditi ako dođe do toga. Ove godine nam penali nisu bili nakolnjeni, ali ako do njih dođe imaću momke koji će da ih izvedu.

Stanković je kratko prokomentarisao i izbor sudije Srđana Jovanovića.

– Nemam šta da kažem, na njemu je. Evropski je sudija, kažu da je najbolji. Da bi bio najbolji, moraš da se dokažeš na najačem meču u Srbiji. Pogotovo što je u pitanju jedna utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here