Stanković: Vređaju mi inteligenciju oni koji kažu da je grupa laka, branićemo Marakanu svim snagama

0
Foto;: MN Press
Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se ovog četvrtka od 18.45 sa Bragom na stadionu Rajko Mitić u meču 1. kola Lige Evrope. 

Trener crveno-belih Dejan Stanković je na konferenciji za medije izneo svoja očekivanja pred ovaj meč, gde je istakao da je Braga izuzetno moćan tim, protiv kakvog Zvezda dugo nije igrala i da mu “vređa inteligenciju” svako ko kaže da je ova grupa laka.

– Mi smo zadovoljni kako smo reagovali posle ispadanja iz kvalifikacija za LŠ, imali smo sve pobede i u kvalifikacijama i u prvenstvu. Ne bih se složio da su ove dve naredne utakmice ključne, ima dosta manje pritiska kada igramo grupnu fazu, jer je pritisak skinut, sada igramo mini-ligu i nije toliko strašno kao kada igramo kvalifikacije. Imamo lepe utakmice, Braga i Partizan, ali posle toga imamo 40 utakmica, ne mislim da je ključno, može dosta da utiče mentalno i na planu samopouzdanja.

Stanković je naglasio da se u javnosti potcenjuje ekipa Brage, koja je veoma jak tim.

– Prednost domaćeg terena, pogoto Marakane je prednost, ali i obaveza pred svojim navijačima, da odigrate protiv izvanrednog protivnika. Mislim da u početku nismo poređali odnose snaga onako kako treba, jer kada je izvučena grupa, svi su napisali da je lako, nije lako! Oni su 10-12 godina su u evropskom takmičenju, igrali su finale Lige Evrope 2011, ne bih voleo da se neko igra sa mojom inteligencijom i da kaže to je lako. Ali ne znači da ćemo se predati kao protiv Milana.

– Imaju sjajne igrače, fenomenalnu tranziciju, napadač Ruiz je reprezentativac Španije, startovao je na poslednjoj utakmici, ali mi znamo protiv koga igramo. Iskustvo je na našoj strani, znamo gde su nam boljke i gde nam je kvalitet, gledaćemo da sakrijemo mane i iskoristimo prednost. Žao mi je što neki momci nisu mogli da odmore i rade kao ostali igrači tokom reprezentativne pauze. Pun sam optimizma i spreman sam da prihvatim pametan rizik – rekao je Stanković, koji je i pojasnio šta znači taj termin “pametan rizik”

– Mi igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama. Da kažem da neću kalkulisati, lagao bih. Da se neću uplašiti, to je sigurno. A vi vidite na osnovu toga kako ćemo izaći. Kalkulisani rizik. Još razmišljamo da li će biti sa tri špica, da li sa dva ili sa jednim.

Stankovića su pitali da uporedi grupu iz prošle i ove godine.

– Mnogi će da kažu da opet pravim odstupnicu, ova grupa je kvalitetnija od one iz prošle godine. Braga i Hofenhajm dve različite kulture i stila, ali isto smatram da je ova grupa kvalitetnija, a to isto je potvrdio i Ivanić, koji je takođe bio na konferenciji.

– I ja mislim definitivno – dodao je Ivanić.

Milan Pavkov neće igrati na ovom meču, ali Stanković ističe da se bez svakoga može i mora.

– Pavkov ovu utakmicu neće igrati, videćemo da napravimo neko čudo da se vrati za derbi, ali nećemo da rizikujemo. Zvezda je takav klub da može bez svakoga. Mnogo mi je žao, jer taman kada je ušao u ritam i počeo da daje golove, povredio se. Možemo i moramo bez svakoga, ali ko god bude na njegovom mestu mora da zna šta treba da uradi, a Pavkova čekamo širom raširenih ruku da se vrati.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here