Zoran Mirković
Nastavili rad: Klub će, uz neka pojačanja, da vodi dosadašnja uprava

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča održalo je redovnu godišnju skupštinu, koja je ovaj put bila i izborna, a na kojoj je dosadašnjem predsedniku Aleksandru – Saši Stankoviću ponovo ukazano poverenje.

Na sastanku je dosadašnja uprava iznela izveštaj o radu i finansijama u prethodne dve godine, koji je proveren i prihvaćen od članova Nadzornog odbora.

Stanković je u uvodnom delu naveo da je zadovoljan radom sekcija i članstva u njima, odnosno rezultatima ostvarenim do i za vreme korona krize.

U izveštaju je naveo da je KSD Bambi je dobrom organizacijom, praćenjem mera u vezi sa korona virusom i uz velikodušnu podršku brojnih prijatelja, medija, opštine Otakring, grada Beča, Ambasade Srbije u Austriji i institucija države Srbije i Austrije uspeo uspešno da održi gotovo sve manifestacije planirane u 2020. godini – istakao je Stanković.

Potom su usledili izveštaji o radu sekcija, inventaru društva i finansijama koje su potvrdili članovi Nadzornog odbora. Kada je pokrenut opitanje raspuštanja dosadašnje uprave prisutni su jednoglasno reagovali željom da uprava u dosadašnjem sastavu nastavi rad.

Na ovakvu reakciju Stanković, koji je ranije najavio da se zbog privatnih obaveza više neće kandidovati za mesto u upravi uz želju da se više bavi radom u folkloru i pevačkoj sekciji, zahvalio je na poverenju. On je pozvao članove da se priključe radu Upravnog odbora.

– Velika je odgovornost pred novom upravom, s obzirom na to da KSD Bambi 2023. slavi 50. godina kontinuiranog postojanja i treba već sad ozbiljno pristupiti organizaciji jubileja – istakao je objasnio je Stanković.

On je zahvalio u ime Upravnog odbora na ukazanom poverenju i odzivu na skupštinu čime je članstvo, kako je istakao, pokazalo da im je stalo do porodice Bambi. Stanković je poželeo svima puno zdravlja i prijatne odmore i pozvao da se od septembra što više ljudi priključi radu uprave i organizaciji manifestacija.

Uprava

Upravu čine predsednik Aleksandar – Saša Stanković, potpredsednik Dejan Jović, sekretar Tatjana Kremenović, zamenica sekretarke Danijela Soknić, blagajnica Radmila Dukić, zamenica blagajnice Anđa Rikanović, član Nadzornog odbora Radovan Čude, novi član Nadzornog odbora Dejan Bajčić, članovi Upravnog odbora Nenad Tomić, Marjan Branković i Nedeljko Rikanović.

Verni folkloru

Vladan Radojković, umetnički direktor Bambija je zadovoljan rezultatima folklorne sekcije i odzivom članstva s obzirom na to da su za probe imali svega nekoliko meseci u prethodnih godinu dana.

Letnji turnir krajem avgusta

Ispred Sportske sekcije izveštaj je podneo Ljubiša Savić, koji je rekao da je zadovoljan rezultatima, radom i dobrim druženjem kako mlađe, tako i starije ekipe fudbalera.

– Očekuje u sledećoj sezoni otvaranje veteranske lige, a već sad mogu da najavim internacionalni Bambijev letnji fudbalski turnir koji će se održati 21. i 22. avgusta u okviru sportskog kompleksa De la Sale u Štrebersdorfu.

Jezero oaza slobode

Dejan Jović, potpredsednik Bambija i predsednik Ribolovačke sekcije istakao je da je Bambijevo jezero Nustajh bilo oaza druženja i slobode za vreme svih zatvaranja i oštrih mera.

On je izrazio nadu da će društvo od septembra normalno nastaviti da radi.