Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće danas u poseti Prištini, rekao je za Tanjug portparol EU Peter Stano.

Stano nije naveo druge detalje posete, već je samo rekao da Lajčak redovno putuje i da je zakazano da danas bude u Prištini.

Lajčak je nedavno, zajedno sa izaslanicima Francuske, Nemačke, Italije i SAD, posetio Beograd i Prištinu kako bi, kako je naveo, razgovarali o daljim koracima ka normalizaciji odnosa na osnovu predloga EU.

2 COMMENTS

  1. Dabome ide posle intenzivnih sastanka Donosi Kurtiju vjest dače još 5 države koji ne priznaju Tu tvorevinu od države to uraditi I priznati Kosovo da sad on mora da prihvati Zajednicu Srpskih Opština I novi Francusko njemački prjedlog.

  2. Stav Španije je da neće priznati tzv Kosovo, čak i ako ga prizna Srbija (a što se neće desiti)…pa čak i da ovi iz Brisela prevare ovih 5 članica da priznaju tzv Kosovo nekim novim “Minskim sporazumom” kojim će kupovati vreme – svet ga neće priznati, a to daje šansu Srbiji da čeka raspad EU i oslobodi svoje okupirane teritorije. Izgleda da se ciljevi Srbije i Britanije ipak mogu poklopiti u nečemu ….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here