Youtube/RTV Vojvodine
Peter Stano

Evropska unija očekuje da će nova Vlada Srbije iskreno i ozbiljno raditi na ispunjavanju svih neophodnih zadataka kako bi Srbija napredovala u procesu približavanja EU, što uključuje usklađivanje sa spoljnopolitičkim odlukama i akcijama EU, poručio je danas portparol Peter Stano.

On je na konferenciji za novinare u Briselu, odgovarajući na pitanje novinara kakva su očekivanja EU od nove Vlade Srbije, rekao da su očekivanja ista kao i uvek od Srbije, kao zemlje kandidata za članstvo u EU i u tom kontekstu istakao da se EU nada da će ova vlada sprovesti neophodne reforme.

– Uvek je važno imati funkcionalnu vladu koja može verodostojno da ispuni sve neophodne reforme i kriterijume u procesu pristupanja i sva očekivanja EU i njenih država članica kada je reč o ponašanju zemlje kandidata koja teži članstvu u EU – rekao je Stano.

1 COMMENT

  1. Oćemo očemo odmah istog trena kad izbacite sve te države koje ste primili u Europe a nisu ispunili niti jedan uslov!!Hrvatska,slovenija: granice povratak izbeglica,ratni zločini,nestala lica!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here