Trener Partizana Aleksandar Stanojević video-konferencijom na stadionu u Humskoj najavio je meč 10. kola Linglong Superlige Srbije protiv Metalca.

Crno-beli će gostovati u Gornjem Milanovcu, a meč se igra u subotu od 18 časova.

Stanojević je istakao da su svi igrači spremni, osim Umara Sadika, koji je “rovit” već par nedelja.

– Sadik i dalje ima određenih problema koje nosi od ranije. Videćemo za njega. Ostali su spremni. Biće teška utakmica za nas – rekao je na početku Stanojević i izrazio žal jer je Nikola Štulić doživeo dvostruki prelom.

U ekipi Metalca ima nekoliko bivših članova Partizana, kako u igračkom kadru, tako i stručnom štabu.

– Prirodno je da, pošto su bili dugo ovde i raskinut je ugovor sa njima, daju svoj maksimum. Kao što je prirodno i da ne mogu da imaju veću motivaciju od nas. Sigurno nas čeka teška, baš teška utakmica – rekao je Stanojević.

Šta Partizan dobija angažovanjem Filipa Holendera?

– Filip Holender je stanadardan reprezentativac Mađarske. Imaće tri utakmice tokom pauze, a između ostalog će igrati i protiv Srbije. Gledaćemo ga na TV-u. To je igrač koji je izuzetno konkretan, direktan i može da nam donese dosta u napadu. I kao centralni napadač i po boku. U Mađarskoj je igrao u formaciji 3-5-2, držao je celu levu strani. Daje nam dosta mogućnosti da igramo različite načine kada bude došlo vreme za to.

Da li je realno da za “večiti” derbi uigravate tim sa Svetozarom Markovićem, Milošem Jojićem, Umarom Sadikom i Filipom Stevanovićem?

– Teško je to ostvarivo – nasmejao se Stanojević.

Da li plasman Zvezde u Ligu Evrope olakšava šampionsku trku zbog obaveza rivala na evro-sceni?

– Mi nismo u situaciji da razmišljamo o konkurentima, moramo prvo da sebe rešimo i popravimo stvari koje moramo u igri. Verujte, ne razmišljam o tome, to je daleko vreme za mene. Bonus nam je neophodan, jer imamo više mogućnosti u napadu i odbrani.

Ostalo je još 48 sati do kraja prelaznog roka.

– Trebalo bi da se danas ili sutra nešto desi. U prelaznom roku se uvek nadamo do poslednjeg dana. Videćemo, nadam se nekim vestima – zaključio je Aleksandar Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here