Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da nije zadovoljan bodom iz “večitog” derbija protiv Crvene zvezde.

Partizan i Zvezda igrali su ranije danas, 1:1.

– Ostaje žal za pobedom, jer smo veći deo utakmice imali vođstvo. Mogli smo i da uvećamo prednost, ali smo bili nespretni u završnici. Žao mi je kad se kontroliše meč, i onda se desi jedan takav gol u drugom poluvremenu. Ne mogu da budem zadovoljan… Ovo je teška bitka za šampiona. Moramo da pokažemo jak karakter i da idemo do kraja. Da pokažemo da li smo sposobni da se borimo za titulu – rekao je Stanojević i dodao:

– Neke utakmice smo morali bolje da rešimo, nismo rešili, bože moj. Prija nam kad Rikardo da evrogol, a onda nam ne prija kad odigra sam do kraja, a može da doda loptu.

Trener crno-belih ocenio je da je mnogo nedostajao povređeni Danilo Pantić.

– Mi moramo da pokažemo da li smo sposobni da se borimo za titulu. Tu smo sa Zvezdom, koja je četiri godine šampion. ‘Lovimo se’. Bilo bi neozbiljno sa naše strane da ispustimo ovu prednost – zaključio je Stanojević.

Fudbaler Partizana Saša Zdjelar istakao je da je njegov tim primio “nesrećan pogodak”.

– Prvih 15-20 minuta smo igrali nekako bojažljivo. Zvezda je bila za nijansu bolji rival, ali od tog momenta smo samo mi postojali na terenu. Igrali smo dosta bolje, stvarali šanse, dali gol. Ostaje žal što nismo dali još neki gol i priveli utakmicu kraju jer mislim da je najrealnije bilo da danas pobedimo. Na kraju smo primili naivan gol – rekao je Miloš Jojić.

Partizan je i dalje prvi na tabeli, sada ima 22 boda, dva više od crveno-belih.

– Mislim da smo imali tri-četiri dobre šanse… Samo da smo bili malo koncentrisaniji, da smo postigli i taj drugi gol. Slabije smo ušli u utakmicu, dok nismo došli do svoje igre, nakon čega smo uspostavili kontrolu. Nesrećno smo primili gol na kraju – rekao je Slobodan Urošević.

Natho: Morali smo da završimo utakmicu

Fudbaler Partizana Bibras Natho rekao je da je u “večitom” derbiju protiv Crvene zvezde potrebno da se “završi” utakmica.

– Ušli smo u utakmicu sa idejom da pobedimo, pokušali smo to da uradimo. Stvarali smo mnogo šansi, ali smo i promašivali. U derbiju moraš da završiš utakmicu, da daš još taj jedan gol, da ‘ubiješ’ utakmicu. Ali, to je fudbal – rekao je Natho i dodao:

– Sada moramo da zaboravimo ovo i da nastavimo dalje. Titula se ne osvaja samo ako dobiješ derbi, moraš da pobeđuješ i u drugim utakmicama. To je ono što nam je sada važno. Situacija je takva, jasno nam je da moramo da pobeđujemo u svim utakmicama. Jedini način za to je da idemo meč po meč, nadam se da to možemo da uradimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here