Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Fudbalere Partizana očekuje duel protiv Čukaričkog, možda i najteži meč u dosadašnjem delu sezone (pored derbija), pogotovo ukoliko se u obzir uzme i pritisak zbog trenutne situacije na tabeli.

Trener Aleksandar Stanojević je izjavio da su svi svesni koliko je težak meč ispred njih.

Partizan igra veoma dobro ove sezone, primili su crno-beli tek pet pogodaka u Superligi, dok su u Ligi konferencija doživeli jedini poraz u sezoni i to od Genka sa 1:0, što znači da su ove sezone konkurenti za titulu.

Međutim, daleko je kraj sezone, ima još dosta da se igra, a trener Stanojević upozorava da im od Čukaričkog preti ozbiljna opasnost.

– Svesni smo da je ovo uz TSC najteža utakmica, igramo sa ekipom koja je ubedljivo treća na tabeli. Ekipa ima stabilnost, klub stoji iza njih, sve to im daje rezultate, zato je i sigurno da će biti teška utakmica. Sa druge strane, mi igramo na svaka tri dana utakmice, moramo da rotiramo koliko je moguće – istakao je Stanojević, te je rekao da očekuje od Čukaričkog da će napasti poput i Metalca.

– Metalac igra taj stil uvek, to smo očekivali, a isto to očekujemo i od Čukaričkog. Imaju kvalitetne igrače, nedostajaće im Mijailović i Jovanović kao dva glavna igrača, ali u svakom slučaju imaju kvalitetan napad. Biće otvorena utakmica, ali se nadam da će biti povoljna za nas.

Takođe, Stanojević je pričao i o treneru Čukaričkog, legendi Partizana, Saši Iliću.

– Što se Saše tiče, sviđa mi se to što se on takmiči. Znam njegov način razmišljanja, znate ga kao igrača. On je pokazao da se takmiči i da igra na rezultat, on ima dobre rezultate, u poslednje vreme je igrao lepršavo, ofanzivno čak i agresivno. Nije on početnik, radio je sa reprezentacijom, ima već neki staž iza sebe, tako da je on potpuno spreman da radi na nekom najvišem nivou. Ima tu nekih detalja, poznaje nas, poznaje mene, tu će biti u prednosti – rekao je Stanojević.

Prednost u odnosu na Zvezdu

Jedno od pitanja je bilo vezano i za Crvenu zvezdu, koja je poražena od Radnika u Surdulici, čime je pružila priliku Partizanu da se još malo udalji na tabeli, međutim, Stanojević tvrdi da je još rano za priče o tituli, te je uspeo da “smiri strasti” posle pitanja novinara da je njegov tim posle 15 kola ubedljivo prvi.

–  Ja bih ostao na toj rečenici “iako je tek 15. kolo”. Znači nam naravno, prirodno da ti znači kad Zvezda ne pobedi, kao njima što znači kad mi ne pobedimo. Daje ti dodatni impuls da ideš jače. Ne možeš da pobediš svaku, to je nemoguće – mi nećemo pobediti svaku do kraja. To je nemoguće – rekao je Stanojević.

Iskusni trener ističe da nije stvar u tome, već da tim mora da odiše pozitivnom energijom.

– Stalno govorim igračima – izgubiće se neke utakmice zbog ovoga ili onoga, ali energija naša mora da bude iznad maksimuma i da svi to vide i osete. Mi se ne opuštamo, znate da sam obazriv, spremamo se za svakog protivnika. Tako da bih se vratio na vašu rečenicu da je tek 15. kolo.

Utakmica je na programu u nedelju, 31. oktobra, s početkom od 18 časova i 30 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here