Aleksandar Stanojevic trener fudbalera Partizana na utakmici prvenstva Srbije protiv Spartak Subotica na stadionu Partizana 15.10.2011. godine Foto: Marko Metlas

Trener Partizana Aleksandar Stanojević gostovao je na TV ArenaSport u emisiji “Kao nekada”.

Pored standardnih tema o utakmici sa Radom i njegovog povratka u Humsku posle osam godina, najvažnija je informacija koju je obelodanio o pojačanjima.

On je potvrdio da su četvorica igrača na njegovoj listi želja: Miloš Jojić, Ivan Obradović, Nikola Čumić i Svetozar Marković.

– Imam informacije od strane kluba, igrači hoće izričito da dođu u Partizan, ali prelazni rok je živa stvar, oni još nisu slobodni – rekao je Stanojević, pa nastavio:

– Jojić takođe želi, ali ima ponuda iz Italije i Nemačke i mi smo tu na ‘stend baju’. I Ivan Obradović je tu u nekom razgovoru, bivši reprezentativac, s njim možemo da igramo i sa trojicom pozadi. Pregovaramo i sa Čumićem, sa Svetom Markovićem… Sve je to stvar vremena, a mi nemamo mnogo vremena. Mislim da imamo korektne strance, akcenat je na domaćim igračima.

Dao je i svoju prognozu, odnosno, rekao da je Jojić najdalji potpisu od pomenute četvorke.

– Uzeo bih svu četvoricu, ima mesta za sve. Ali, problem je i što ne dolaze iz prvenstva, pa nam opet treba vremena da ih uvedemo u ritam. Prilagođavamo se situaciji… Za mene je Jojić najdalji, eto tako bih rekao. Ostali su svi ‘tako blizu, a tako daleko – otkrio je Stanojević.

Problem je i povreda Makija Banjka bez koga će Partizan biti u narednih mesec dana.

– Banjak je imao povredu posle Vojvodine, pokušao je da radi sa nama, ali pred utakmicu je rekao da ne može. Od ljudi iz medicinskog tima smo dobili procenu da bi mogao da pauzira i mesec dana.

Partizan se okrenuo gostovanju Sfintula u Moldaviji.

– Mi jesmo favoriti, ali da se igraju obe utakmice, bili bismo apsolutni favoriti. Gledao sam njihove dve utakmice, ozbiljno se pripremamo, bolji smo, favoriti, ali oprezni smo, spremamo se. Pokušavamo kroz video analize da im pokažem šta želim od svakog igrača -poručio je trener crno-belih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here