Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Na konferenciji za medije pred duel sa Radom, trener Partizana Aleksandar Stanojević je, između ostalog, poželeo sreću novom selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću.

U petak je novi selektor Orlova objavio spisak igrača za tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali Stanojević nije hteo da se bavi time ko jeste a ko nije na Piksijevom spisku.

– Sad da komentarišem imena nema potrebe. Video sam spisak i prvi utisak mi je da je pozvao dosta ofanzivnih igrača, napadača. Što nije pozvao nikoga iz Partizana, nemamo nikakav problem. Na nama je da dokažemo i pokažemo da naši igrači zaslužuju taj dres. Mi želimo odavde da pošaljemo pozitivnu energiju i vibraciju, da smo uz selektora i nacionalni tim, svi želimo da bude dobro. Nije bitno ko igra, mogu samo da poželim mnogo sreće – rekao je Stanojević.

Stanojević je aktuelni mandat na klupi Partizana započeo upravo protiv Rada, ali sada očekuje drugačiji meč od tog:

– Promenili su i trenera, Milanović je dosta podigao ekipu Rada. Vidi se da Rad igra durgačije neko jesenas, mi smo takođe bolji, mislim da će biti kvalitetna utakmica. Njima je važna utakmica za opstanak, nama za titulu i to garantuje težak meč. Svaka utakmica je drugačija, novo dokazivanje i nema dve slične utakmice, da ne kažem iste, maksimalno smo motivisani da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu. Pamtim Andriju Kaluđerovića, vrlo je opasan, može da postigne gol iz svake situacije.

Trener Partizana je ocenio da je njegova ekipa na dobrom putu kada ima pritisak i obavezu pobede, a potom se osvrnuo na igrače koji nisu želeli da prihvate odlazak na pozajmicu, Denisa Stojkovića i Nikolu Čolića i prokomentarisao status Lazara Pavlovića.

– Oni su pogrešili, to je evidentno, ali baš utakmice koje organizujemo su zbog njih, da pokažu da u datom trenutku možemo da računamo na njih. Od njih zavisi, ja nemam problem sa tim, ako pokažu da mogu i ako zasluže sigurno će igrati. Lazaru neće biti predložena pozajmica, on je pojačao rad u svim segmentima igre, sve zavisi od njega, ali on je veoma blizu prvog tima. Podiže se, zadovoljan sam i nema govora oko pozajmice kada je on u pitanju.

Partizan gostuje Radu u nedelju od 17:05.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here