MN PRESS/Foto: Nebojša Paraušić

Fudbaleri Partizana u sredu od 16.30 (Arena sport premium) u Humskoj igraju polufinale Kupa Srbije u kojem dočekuju Vojvodinu. Crno-beli su pre nekoliko dana igrali protiv istog ovog rivala u prvenstvu, kada su pobedili sa 2:1, a trener Aleksandar Stanojević očekuje još teži meč ovoga puta.

Ulaz na stadion je besplatan, ali pre meča svakako treba doći do ulaznice koju treba pokazati na ulazu, a Partizan je i na zvaničnom sajtu saopštio kako navijači mogu da ih podignu.

– U kratkom vremenskom roku igramo sa jednom dobrom ekipom, nije lako dva puta pobediti, ovo je eliminaciona utakmica, nema popravnog, motivisani smo i znamo šta nam donosi ova utakmica, donosi nam još jednofinale, nemamo povređenih igrača, svi su mi na raspolaganju – bilo je uvodno obraćanje Stanojevića, koji se zatim dotakao kritika koje je uputio igračima nakon poslednjeg meča zbog ponašanja u drugom poluvremenu.

– Što se tiče prošle utakmice, mi smo perfekcionisti i uvek tražimo više. Bio sam ljut jer kada imate 2:0 i možete da rešite meč, mi nismo to uradili, bili smo nedisciplinovani u odbrani, bio sam nezadovoljan kako smo priveli meč kraju, pokazao sam to i igračima, ali ne mogu u potpunosti da budem nezadovoljan, jer smo dominirali u većem delu meča – istakao je Stanojević.

Trener Partizana očekuje promene u ekipi Vojvodine, ali ističe da je Partizan spreman na sve.

– Vojvodina je promenila tri trenera, očekujem da bude promena, možda će promeniti i sistem, ali na sve smo spremni, videćemo kako će biti. Njima je Kup prioritetan. Nama je bilo prvenstvo, sada nam je ovo prioritetno, i ova utakmica nam je važna kao i prethodna. Možda će ući drugačije, ali i mi ćemo, i jači i bolji nego prošli put.

Stanojević naglašava da je svaka utakmica sa Vojvodinom teška, bez obzira na to da je to nekada bio veliki derbi, a da sada Partizan izlazi lakše na kraj sa Novosađanima.

– Ja razmišljam tako da nikada ne poredim vremena, svaka utakmica nosi nešto novo, neću da pričam kako je bilo nešto, bez obzira na to što je bilo i u mom mandatu. Vojvodina je uvek težak meč, bez obzira na to što je nekada bio derbi ili sada ako je lakše.

Šef struke crno-belih kaže da je uvek pritisak u Partizanu, ali da su se navikli na to.

– Stvara pritisak, ali nama je najveći pritisak bio na prvenstvu, pa onda velika praznina, pa Evropa, pa Kup, ali svaki trofej je važan za Partizan, naravno da stvara pritsiak, ali ne pravi nam to problem, jer smo navikli već na to.

Osvrnuo se i na Rikarda, koji juri rekord kada su u pitanju golovi u dresu Partizana, gde bi mogao da stigne legendarnog Sava Miloševića.

– Očekujem, on je izuzetan profesionalac, jer osim što je postigao toliko golova, timski je igrač, želi da i saigrači daju golove, ne šutira ni penale od kako je promašio.

Na kraju je saopšteno i da je Bibras Natho potpisao novi ugovor sa Partizanom i Stanojević je zbog toga iskazao zadovoljstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here