Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je važno da njegova ekipa protiv Vojvodine nastavi pobednički niz.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 21 čas u Novom Sadu protiv Vojvodine, utakmicu drugog kola Superlige Srbije.

– Važno nam je da nastavimo pobednički niz. Imamo kadrovski problem sa Miljkovićem koji se povredio i odsustvovaće duži period, što nam stvara probleme s obzirom da imamo i suspendovane igrače. Ostali su svi spremni i spremno dočekujemo derbi protiv Vojvodine, koja je u odličnom momentu – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Miljković se povredio u 75. minutu utakmice protiv slovačke Dunajske Strede, u četvrtak u Beogradu.

– Prilikom uklizavanja bio je nezgodan položaj noge i došlo je do povrede zadnje lože, ruptura je u pitanju. Odigrao je poslednjih 15 minuta sa rupturom i pokazao kakav je profesionalac. Sačekaćemo, ali prva procena je mesec dana pauze – naveo je trener crno-belih.

On je najavio tri, četiri promene u timu, a kako je naveo, možda i pet, u slučaju da golman Vladimir Stojković ode iz kluba.

– Stojković je blizu odlaska. Neće braniti u Novom Sadu, a ne bi ni branio i da nije transfer, jer ja rotiram golmane. Možemo da se oslonimo na Aleksandra Popovića, on će dobiti prednost u odnosu na Nemanju Stevanovića. Prošle godine je dobro branio, imam poverenja u njega. Ako ode Stojković dovešćemo još jednog golmana – rekao je Stanojević.

On je rekao da će ekipa imati dovoljno vremena da se oporavi od duela u četvrtak, a isto veče i Vojvodina je igrala u Litvaniji.

– Vojvodina je izuzetno disciplinovana ekipa sa trenerom kome je važna taktička disciplina. Imaju takmičarski duh. Imamo respket prema njima i njihovom načinu igre s obzirom da su sa Zvezdom igrali 0:0, nisu gol primili. Ulazimo sa respektom ali i sa samopouzdanjem, mislim da smo u dobrom momentu da dobro igramo i želimo tako da nastavimo – naveo je Stanojević.

Partizan ima dva boda više od Crvene zvezde na početku sezone, a Stanojević je rekao da crno-beli o tome ne razmišljaju.

– U jednoj utakmici se sve okrene, jedan gol vam sve okrene zato nam je bitno da smo koncentrisani, bili smo takvi u poslednje dve utakmice i na pripremama. Ne opterećujemo se protivnicima ni kakvo je stanje na tabeli, samo je bitna pozitivna energija sa tribina koja nam mnogo znači. Voleo bih da se ponovi navijanje i bodrenje naših igrača kao što je bilo protiv Proletera u Novom Sadu – dodao je.

Upitan da prokomentariše dešavanja na utakmici u četvrtak u Beogradu, kada je došlo do tuče među navijačima Partizana, Stanojević je rekao da mu se nije svidela atmosfera na stadionu.

– To je opipljiva tema, boljim se da ne budem pogrešno shvaćen. Meni se nije svidela atmosfera, razočaran sam dešavanjima na stadionu, moja želja je da svi navijamo za Partizan. Igrači se nisu dobro osećali na terenu jer je bilo tuče, nije bilo podrške kakvu smo očekivali. Treba izneti svoj stav, ja sam prvi koji ga iznosim, ali kao što je bilo u Novom Sadu, u nekom trenutku treba izneti svoj stav, ali ostalo vreme podržavajte ekipu – naveo je.

– Nama je podrška važnija nego bilo šta, da navijači navijaju za nas, kao u Novom Sadu. Molio bih ih da navijaju za nas da nas podrže, nije lako, biće teških trenutaka, nećemo uspeti da damo na vreme gol. U (četvrtak) u poslednjih 10 minuta su nas podržavali, to je ta energija koja nam je potrebna. Mnogo nam je važna podrška, pomozite da ispunimo svoje ciljeve. Pomozite, mi smo Partizan, hoćemo da nas bodre navijači kao što su nas uvek bodrili – dodao je Stanojević.

Govoreći o pristiku, Stanojević je rekao da je u Partizanu uvek prisutan pritisak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here