Stara krv za novi početak

0

Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak (kompozitor, muzičar, pevač i frontmen grupe Luna) se ne predaje: Namerava da objavi CD
 

– Voleo bih da CD sa osam numera bude objavljen do kraja godine. Dve pesme su već završene, snimljene, izmiksovane. Ovo je nešto drugo, samo moje, dok Luna nastavlja da funkcioniše kao i do sada. Na početku karijere imao sam grupu Sveža krv s kojom sam snimio prvu ploču. A, sad bih da okupim ljude sa kojima bih svirao, neke stare znance, oldtajmere, ali dovoljno sirove da mogu super da praše i zvali bismo se Stara krv. To je neki moj ćeif, onako iz duše i za dušu – kaže Čeda.

 

Viđate li Maju Marković s kojom ste se rastali u svađi?
– Posle sedam i po godina nedavno smo se sreli. Nije to bio slučajni susret, već smo se dogovorili da popijemo kafu. Bogme, potrajala je priča, sedeli smo tri-četiri sata. Bio je to jedan korektan, normalan susret starih saradnika.

Peva li ona i dalje?
– Ne znam i ne želim o tome da pričam, to biste morali nju da pitate. Sigurno da peva, jer to zna da radi. Uostalom, o tome znam koliko i svi ostali. Smatram da nije našla pravi način kako da nastavi dalje po odlasku iz Lune. Ona je tipičan primer koji potvrđuje pravilo da u našem poslu – iako ima veliki talenat i dobar glas, to nije dovoljno. Ne može jedan igrač da pravi uspehe bez dobrog tima. A mi smo nekad bili odličan tim. Bilo, pa prošlo.

Da li vas mlađe kolege pitaju za savet?
– Današnji klinci ne traže savet, oni imaju drugačiji pogled na muzičku produkciju. Ne živi se više od prodaje albuma. Sve je postalo dostupno i džabe, internet je pojeftinio naš ugled. Celog života sam se borio za svoj cilj, čekao da dođem do nekog Jugotona, PGP, Siti rekordsa… To su bila vrata uspeha, ostvarenje sna. Nema više toga, muzička

Postao sam deda

– Moj stariji sin Mihailo ima svoju muziku. Peva, snima, priprema novi album, radi kao producent. Naravno da smo povezani i sarađujemo po pitanju Lune, ali i svako ima svoj posao. On je nedavno uradio dve pesme za grupu Energija. Pre toga je sarađivao sa Bobanom Rajovićem, ma dobar je, probija se – kaže Čeda koji je pre neki dan postao deda.
– Dobio sam unuka Jakova, od mlađeg sina Miloša. Ovo je nešto najlepše što može da vam se desi. Imam 53 godine, a već sam deda!

produkcija je ubijena. Sada svako može da objavi svoj muzički snimak na Ju tjubu, baš kao i onaj koji iza sebe ima 50 albuma i 200 hitova. Ljudi ne razumeju i ne veruju više u uspehe. Generacije koje dolaze su prilično malodušne.


Gde najčešće nastupate sa Lunom?

– Nas najmanje ima na gostovanjima po Srbiji, a radimo u svim državama bivše Jugoslavije, kao i u dijaspori. Imamo često nastupe u Beču, ali najviše posla je u Sloveniji. Tamo je bar 60-70 klubova u raznim gradovima, u kojima imamo svirke preko cele godine. Plus se stalno organizuju neka dešavanja, pogotovo leti, kada se fešte održavaju pod velikim šatorima, poput onih na Oktoberfestu. Eto, 21. juna bićemo gosti na Cecinom koncertu u Mariboru, siguran sam da će biti ludo i nezaboravno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here