Stari most kod Beške nije potrajao ni godinu!

0

Krpe se rupe na starom mostu kod Beške
 

Kada je most kod Beške prvi put saniran, iz Puteva Srbije stigla su uveravanja da je posao urađen kvalitetno i temeljno, savremenim i vrhunskim materijalima, da mu je produžena upotrebna vrednost i da je time obezbeđeno nesmetano korišćenje, bez većih ulaganja narednih decenija. A to se desilo prošle godine.

 

Međutim, sada se opet nešto radi. Na tek popravljenom mostu, radnici beogradske mostogradnje i subotičkog Vojputa, ponovo saniraju rupe na asfaltu. Još nije poznato šta je uzrok najnovijih oštećenja, a to će se tek kada budu završene analize.

 

Kao mogući razlozi prebrzog propadanja novog asfalta nezvanično se pominju njegov loš kvalitet, potom loš kvalitet uvozne hidroizolacije, koja je prvi put korišćena kod nas i konačno, to što je sanacija rađena van građevinske sezone.

 

Osim saniranja rupa, u toku je i testiranje opterećenja starog mosta. Nadležni uveravaju da su ulegnuća koja su se pojavila tokom testiranja u propisanim granicama.

 

Iako razlozi prebrzog propadanja asfalta na mostu zvanično još nisu poznati, vozači koji ovim putem voze imaju svoje objašnjenje za najnovije radove. U narednih 30 dana trebalo bi da budu završeni radovi na starom mostu, kada će ponovo biti pušten u saobraćaj. Do tada vozači su preusmereni na novi most.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here