pixabay.com

Poljski premijer Mateuš Moravjecki kritikuje Evropsku uniju i poziva evropske zvaničnike da povuku pretnje sankcijama upućene Poljskoj.

Evropski sud utvrdio je da je disciplinsko veće za sudije ilegalno telo u Poljskoj.

Premijer Poljske je rekao na sednici Evropskog parlamenta kako će Poljska do kraja godine ukinuti disciplinsko veće za sudije.

Takođe je dodao da Evropska unija stavlja pištolj na glavu Varšavi, zbog svojih sankcija.

Moravjecki upozorava da “ako Evropska unija započne treći svetski rat zadržavanjem novca koji treba biti isplaćen Varšavi, branićemo naša prava svim oružjem koje nam je na raspolaganju”.

Takođe dodaje da je ovo diskriminatorski i diktatorski pristup Brisela i da, ako situacija postane još gora, moraće da razmisle o strategiji.

Poljski premijer smatra da bi najpametnija odluka bila povlačenje odluke kojom se zahteva uvođenje kazni za Poljsku, i da bi se na taj način mogao napraviti kompromis.

On smatra da će u suprotnom “razgovarati jedni s drugima s pištoljem na glavi”.

Na kraju je istakao da je Evropska komisija prekršila zakone time što nije isplatila novac Varšavi iz evropskog fonda za oporavak od koronavirusa.

– Dobićemo novac pre ili kasnije. Što kasnije dobijemo novac, to će naši dokazi u vezi sa diktatorskim postupanjem Evropske komisije biti jači. Nećemo se predati i ne nameravamo se odreći našeg suvereniteta zbog pritiska iz Brisela – zaključio je Moravjecki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here