Foto: Tanjug/AP
Stef Kari

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa i trostruki NBA šampion Stefen Kari diplomirao je na univerzitetu Dejvidson, saopštila je u nedelju ova obrazovna ustanova iz savezne države Severna Karolina.

Kari je na Dejvidsonu studirao od 2006. do 2009. godine, kao stipendista i najbolji igrač košarkaškog tima. Međutim, do diplome mu je nedostajao jedan semestar, budući da je rešio da se prijavi na NBA draft. Sjajni plejmejker je propušteno uspeo da nadoknadi 2022. godine.

On je za te tri godine postao apsolutna legenda Dejvidsona i verovatno najbolji igrač u istoriji to koledža – najbolji je strelac i „trojkaš“ u istoriji univerziteta, ima najviše ukradenih lopti i pogođenih slobodnih bacanja.

Završetkom studija Kari je ispunio uslov da iz upotrebe na univerzitetu bude povučen dres sa njegovim brojem. Navedeno je i da Kari neće biti prisutan na ceremoniji dodele diploma, ali da će njegovo ime biti pročitano sa ostalim studentima iz klase ’22. Glavni predmet na Karijevim studijama bila je sociologija.

Stefen Kari (34) smatra se jednim od najvećih košarkaša 21. veka – pored tri šampionska prstena u NBA, bio je dvostruki MVP, osmostruki Ol-star, četvorostruki član idealne petorke lige. Čitavu karijeru proveo je u Voriorsima, koji su ga 2009. godine birali sa sedme pozicije drafta, iza dvojice plejmejkera – Rikija Rubija i Džonija Flina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here