Stefan ima više pehara nego godina

0

Stefan sa kumom Borivojem i sestrom Leoni 

 

– Tenis sam zavoleo gledajući našeg nenadmašnog Novaka Đokovića. Pitao sam tatu Gorana da mi kupi reket i upiše u školu tenisa. Tako sam počeo sa 4 godine. Na treninge idem posle škole i treniram dva sata dnevno četiri puta nedeljno. Uspevam da budem i dobar đak i redovan na treninzima – priča Stefan.

Najdraži mu je uspeh postignut na turniru Landesmajster U 12 gde je osvojio titulu pokrajinskog vicešampiona.

Trener Holanđanin Karel Vanvik kaže, da je Stefan izuzetan talenat i da se od njega tek očekuju rezultati. Potvrda očekivanja su odlični takmičarski plasmani.

 

Stefanov kum, ugledni negotinski privatni preduzetnik Borivoje Anđelović, kaže da veruje u svoje kumče, jer pokazuje veliku upornost u vežbanju, a i građen je kao Novak Đoković.
 

Put u Ameriku

U septembru ga čeka žešći tempo treninga i to 5 puta nedeljno. Krajem godine Stefana očekuje i nagradno putovanje u Ameriku na turnire za mlade talente.

– To su osnovni preduslovi za sportski uspeh – šali se kum Borivoje.

 

Šala ili ne, protivnici malog Stefana su već shvatili da s njim i njegovim izvanrednim forhendom, nema šale. To su shvatili i igrači iz starijih kategorija, koji su posle susreta sa Stefanom napuštali teren pognute glave.

Majka Monika i otac Goran su mu najveća podrška i imaju puno razumevanja za njegovu veliku ljubav prema tenisu. Uvek su bili uz njega, kada je trebalo da ga odvezu na neko takmičenje ili da jednostavno sve troškove plate, a poznato je da kada je tenis u pitanju, oni nisu mali. Primera radi, skoro svakog meseca treba kupiti novi reket.

Druga sportska ljubav mu je stoni tenis, gde su mnogo stariji igrači sa čudom gledali malenog Stefana, ne verujući šta im se događa, dok su gubili poene.

Letnji raspust provodi u Miloševu uz baku Miroslavu i deku Stevana, koji im neprekidno ugađaju dok ne ode na teniski teren da dodatno trenira. Sparing partner mu je sestra Leoni koja trenira u istoj bečkoj teniskoj akademiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here