Srpska kolonija u NBA mogla bi da bude uvećana za još jedno ime!

Kako prenosi specijalizovani košarkaški portali, srpski plejmejker Stefan Jović nalazi se pod lupom Hjustona, koji je već duže vreme u potrazi za rezervom Krisa Pola.

Doskorašnjeg košarkaša Bajerna, kome je po osvajanju titule u Nemačkoj istekao ugovor, traže i mnogi klubovi u Evropi, a i tim iz Minhena planira da ga zadrži…

– Sve je još na dugačkom štapu, ali nemojte da se iznenadite ako se pregovori dodatno zahuktaju… – piše portal “Basketball Sphere”

Jović je u “zrelim” igračkim godinama, u novembru će proslaviti 29. rođendan, a u dosadašnjem delu karijere igrao je za Niš, Slogu iz Kraljeva, Radnički iz Kragujevca, Zvezdu i Bajern.

U prethodnoj sezoni Evrolige prosečno je beležio 8,3 poena i 4,6 asistencija po utakmici, uz 2,4 skoka i 1,3 ukradene lopte, ali Bajern nije uspeo da se plasira u TOP8 fazu ovog takmičenja, pošto je posustao na kraju.

Stefan Jović je standardan član reprezentacije Srbije sa kojom ima tri srebra: svetsko, evropsko i olimpijsko, dok se očekuje da zaigra i na ovogodišnjem Mundobasketu.

Videćemo da li će do početka turnira u Kini imati novi klub, i da li će to biti u NBA ili Evropi, a vredi podsetiti da od srpskih igrača u Americi trenutno nastupaju Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i novo ime je Alen Smailagić.

Takođe, draftovan je i Vanja Marinković, ali ostaje da se vidi da li će odmah ići u Kingse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here