Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je avion u vlasništvu firme Meridian ltd iz Ukrajine, koji je sinoć pao na teritoriji Grčke, a poleteo iz Niša, prevozio 11,5 tona robe naše namenske industrije ka Bangladešu, čije je Ministarstvo odbrane bilo i kupac te robe.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare naveo da je avion poleteo oko 20.40 sati po našem vremenu iz Niša i prevozio je 11,5 tona robe naše namenske industrije privatne firme Valir, koja se sastojala od osvetljavajućih minobacačkih mina i školskih mina ka krajnjem kupcu Bangladešu.

– Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša, kao dozvoljeni krajnji kupac i let je imao rutu Niš sa tehničkim sletanjima u Amanu, Ahmad Abadu i planirano je da sleti u Daki kao krajnja destinacija – kazao je Stefanović.

Prema podacima sa kojima raspolaže srpsko Ministarstvo odbrane, kako je kazao Stefanović, svih osam članova posade je izgubilo živote prilikom pada aviona, a među njima nema građana Srbije.

3 COMMENTS

  1. Treba sacekati istragu Grckih vlasti oni ispituju kakva je to roba bila. Pa i oruzje je namjenska roba kao i droga,a dali je to bilo za Banglades ili Ukrajinu to se isto zna.

  2. Oboren Avion zato što je nosio Oružje proizvedeno i prodato u Srbiji ruta preko kompanije Bangladeš namenjena za Ukrainu i njene borce protiv Rusije e državo i vlas licemera tako to ide jedno se priča drugo se radi pa na kraju ispada ovako sad izmislite aferu ubistva il bilo šta da zataškate izdajičku Bruku ove vlasti fujjj izrodi izdajički.

  3. DANILO!
    Tvoje drasticne optuzbe svojoj drzavi bi bile opravdavajuce tek onda kad
    komisija koja iztrazuje okolnosti, zvanicno objavi koje i kome slao oruzanu
    opremu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here