Tanjug
Nebojša Stefanović

Koliko god da se trudio da prikrije svoje zle namere, jasno je da je predsednik Privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti spreman na sve, očigledno uporan u pokušaju da izazove nestabilnosti i sukobe, zbog čega su sve informacije koje stižu o planiranom nasilju i likvidacijama Srba na severu izuzetno zabrinjavajuće, saopštio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Kako se navodi, Stefanović je ocenio da je svojom današnjom izjavom Aljbin Kurti samo potvrdio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog informacija da se pripremaju likvidacije Srba na severu Kosova i Metohije.

Jasno je da Kurti ne može da prikrije svoje istinske namere prema Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, na svojim vekovnim ognjištima i bore se za svoj opstanak u našoj južnoj pokrajini, kada ih naziva kriminalnim bandama, ocenio je ministar.

On smatra da teška i izazovna vremena koja su pred nama zahtevaju svu snagu Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem, da bi se sačuvali mir i stabilnost, ali i da bi se poslala jasna poruka da takva Srbija neće dozvoliti novi pogrom svog naroda.

Stefanović navodi da je suvišno komentarisati Kurtijeve hvalospeve koje iznosi o samom sebi, dok se diči da je, kako kaže, “čovek nade, napretka, mira i ekonomskog razvoja”, u trenutku kada, tvrdi, čak 400.000 ljudi na KiM živi sa jednim evrom dnevno i kada ekonomska situacija nikad nije bila lošija.

– Ne uspeva Kurti više da obmane čak ni Albance na KiM, a sve manje i međunarodnu zajednicu, čija poruka konačno postaje sve jasnija – Zajednica srpskih opština mora da se formira. Naravno, u skladu sa Briselskim sporazumom, onako kako su dve strane potpisale 2013. godine uz garancije Evropske unije – poručio je Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here