EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

“Nabavka ‘Erbasovih’ helikoptera govori o tome koliko naša zemlja napreduje, koliko jačamo, koliko imamo više mogućnosti da pomognemo ljudima”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

– Ovi helikopteri služe da pomognu građanima Srbije, da njihova bezbednost bude veća, da možemo da osmatramo iz vazduha, da snimamo tokom noći, da spasavamo ljude iz poplava – rekao je Stefanović za TV Pink.

– U odnosu na ono sa čim je do sada raspolagalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ovi helikopteri su značajna tehnološka revolucija – ističe ministar.

– Ovi helikopteri, kao najmoderniji, koji mogu da obavljaju posao u neuporedivo složenijim vremenskim uslovima, danas će činiti sistem bezbednosti efikasnijim. Moći ćemo da transportujemo naše jedinice, specijalne jedinice da vrše osmatranje iz vazduha, da značajno učestvuju u spasilačkim misijama, da pomažu vatrogascima u gašenju požara – rekao je Stefanović.

Kako kaže, u “Erbasovim” helikopterima “H-145M”, nalazi se najsavremenija oprema i oni će u potpunosti obnoviti kapacitete MUP-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here