Stefanović: Nema sukoba među demokratama

0

Među demokratama vladaju dobri odnosi: Stefanović, Đilas i Pajtić
 

"Ne pamtim ovakvu mirnu, prijateljsku i korektnu kampanju dvojice kandidata iste stranke. Sve to će 31. maja (na stranačkim izborima) dobiti kulminaciju time što će, verujem, pobediti Dragan Đilas i njegov tim potpredsednika", kazao je Stefanović za agenciju Beta.

Funkcioner DS-a je istakao da će nakon stranačkih izbora biti nastavljen jak opozicioni rad demokrata i stavljena tačka na sve podele.

 

Pajtić očekuje većinsku podršku

Dejan Nikolić, šef izbornog štaba Bojana Pajtića za izbore u Demokratskoj stranci (DS), ocenio je da će predsednik Vlade Vojvodine dobiti većinsku podršku stranačkih odbora u celoj Srbiji.
"Samim tim, Pajtić će imati i većinu delegata koji će glasati za njega na stranačkim izborima", rekao je Nikolić agenciji Beta.
Prema njegovim rečima, u Vojvodini će Pajtića najverovatnije podržati 43 od ukupno 45 odbora, dok u Beogradu Pajtić očekuje da ga podrži dve trećine odbora.

"Bojan Pajtić je naš prijatelj, on radi sjajan posao u Vojvodini, mi ga apsolutno podržavamo u tome što radi i tu neće biti nikakvih problema, niti je bilo", kazao je Stefanović i podsetio na izjavu oba predsednička kandidata da će ostati u DS-u bez obzira na ishod stranačkih izbora.

Prema njegovim rečima, nakon stranačkih izbora, DS će početi da radi na ukrupnjavanju opozicije i na tome da joj priđe što više pojedinaca, partija, sindikata i organizacija iz nevladinog sektora.

"Ne postoje još intenzivni razgovori, svi čekaju da DS završi svoje stranačke razgovore i da zavrsi sa podelama i razmiricama. Mi ćemo imati odmah nakon toga razgovore i sa pojedincima i sa strankama, sindikatima i nevladinim organizacijama", kazao je Stefanović.

Na pitanje da li će biti razgovora i sa Novom demokratskom strankom, Stefanović je odgovorio da DS treba sa svima da razgovara i da u svim strankama, pa i onima koje nisu prešle cenzus, ima kvalitetnih ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here