Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da se današnjom izjavom o Srbiji, bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić bezmalo upisao u anale i upitao je Mesića zar ga bar malo nije sram zbog onog što je rekao.

“Čovek koji drži lekcije Srbiji, navodeći da nije uspela da shvati ono što su Nemci posle Drugog svetskog rata u kom su išli za Hitlerom, a iza kog su ostale milionske žrtve, i koji ujedno dolazi iz Hrvatske, čuvene Hitlerove saveznice. Čovek koji kaže da je Srbiji potrebna katarza. Pa zar vas, Mesiću, bar malo nije sram”, naveo je Stefanović u saopštenju.

On je upitao Mesića kada će se suočiti sa sramotom postojanja zločinačke NDH, koncentracionih logora poput Jasenovca, logora za decu koji su postojali jedino na teritoriji Hrvatske?

“Njih čak ni Hitler nije imao u Nemačkoj. Kao društvo niste prošli katarzu ni na temu ovih jezivih događaja od pre osam decenija, a kamoli onu zbog etničkog čišćenja i proterivanja više od 250.000 sopstvenih građana u akciji ‘Oluja’. I danas ove surove i sramne zločine relativizujete i ne suočavate se s njima. I ne samo to, vi delite Srbiji lekcije?! Da počnete prvo od svog dvorišta, komšije”, poručio je Stefanović.

Mesić je, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, rekao da je “poteškoća našeg regiona da Srbija, kao društvo, nije uspela ono što su Nemci shvatili posle Drugog svetskog rata”.

“Nisu shvatili da su krenuli za idejama koje su neostvarive. Nemci su doživeli katarzu. Išli su za Hitlerom, najveći deo njih je podržavao Hitlera, a iza kojeg su ostale milionske žrtve. Srbija, nažalost, nije doživela katarzu”, smatra Mesić.

Navodi da se u Srbiji “niko ne usuđuje da kaže da je Kosovo tehničko pitanje za Srbiju” i da Srbija “mora da shvati da više ne može sa svojom vojskom da okupira Kosovo, niti može Kosovu nametnuti rešenje”.

7 KOMENTARA

  1. Срам био будалама који су пола века правили братство-јединство са Усташама и Шиптарима.
    Срам био свим који и данас чувају Аустро-Угарског каплара на Дедињу.

  2. ministre stefanovicu dali si ministar odbrane gde ti je ta vasa hrabra vojska
    zasto mesica treba da bude sram pa on je hrvat dali znas

  3. I ovog smo mi primali da dode u Beograd onomad! Trebali smo odma da ga hapsimo i da mu sudimo! Ovo je monstrum nevideni!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime