Stefanović policiji obećao nove uniforme

0

Pa ti juri lopova u ovakvim patikama. Fotografija policajca koju je objavio Sindikat srpske policije
 

Stefanović je to rekao tokom razgoovra sa predstavnicima reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije, sa kojima se dogovoro da naredne nedelje započne nova runda razgovora o posebnom kolektivnom ugovoru.

 

Ministar je posle sastanka ponovo pozvao sindikate koji štrajkuju da prekinu proteste i nastave razgovore.

 

"Republička inspekcija rada utvrdila je da je štrajk nezakonit, zato pozivam sve da se vrate na posao. To je jedini način za rešavanje problema, jer zbog svega sada ispaštaju i građani i policajci koji neće primiti platu za period u kome nisu radili. Želimo da, deleći sudbinu svih u periodu fiskalne konsolidacije koji nas očekuje, pronađemo najbolje rešenje za ljude koji rade u policiji", poručio je ministar Stefanović.

 

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je da je današnji susret predstavlja kontinuitet sastanaka koji se održavaju već nekoliko meseci.

 

"Mislim da je ovo jedini način za rešavanje sudbine svih zaposlenih u policiji. Ne vidim šta je sporno, jer smo sva važna pitanja već dogovorili i samo čekamo njihovu realizaciju. Ne razumem zašto neko blokira kolektivne pregovore", kazao je Mijailović.

 

Mijailović je rekao da se sindiakt zalaže za nastavak razgovora kako bi obezbedili najbolji položaj za policijske službenike u naredne tri godine.

 

"Ako država vodi računa o nama, moramo i mi voditi računa o građanima", naglasio je Mijailović, navodi se u saopštenju policije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here