Ministarstvo odbrane Srbije

Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda, rekao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom posete garnizonima u ta dva grada, prenosi RTS.

Stefanović je obišao pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški, gde je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao prezentaciji spremnosti pripadnika vojske da odgovore na sve postavljene zadatke i zaštite građane Srbije.

– Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca – naveo je ministar.

Кomentarisao je i pozivanje “obe strane” da se uzdrže od provokacija, koje stiže iz EU.

– Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Jarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Džaba dižete tenziju, ceo svet zna da mi nikog ne smemo počistiti, makar i za 24č…. Nalupali bi nam sankcije i uskratili džeparac samo tako…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here