Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da će sutra zasedati krizni štabovi za borbu protiv Kovida 19, kojim će predsedavati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić, na kojem će biti donete nove mere.

U pitanju je sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

Stefanović je za RTS rekao da predsednik, vlada i stručnjaci zajedno zasedaju i procenjuju koje su to mere koje treba primeniti kako bi se na najbolji način zaštitili životi ljudi.

– Procenjujemo sve, stanje i broj novozaraženih, kapacitete zdravstvenih ustanova i kapacitete države. Mi ćemo sutra popodne imati zajednički krizni štab, kojem predsedavaju predsednik i premijerka i biće donete mere – rekao je ministar.

Stefanović je istakao da je svako ministarstvo iz svog domena predlagalo mere koje bi mogle da se primenjuju, u slučaju da mere moraju da se pooštre, a koje će na najmanje invazivan način uticati sakodnevne živote ljudi.

– Ljudi treba da veruju državi. Sve mere donosimo ozbiljno i odgovorno. Ne da bismo ljudima otežali živote ili im napakostili, već da sačuvamo živote – rekao je Stefanović.

Ako uspemo da se izborimo da nemamo preveliko povećanje broja novozaraženih, da sačuvamo živote, uspeli smo u jednoj velikoj stvari, poručio je Stefanović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here