pixabay.com

Danas je u Srbiju stigao prvi deo zaštitne opreme koju je obezbedio UNICEF kako bi podržao zdravstveni sistem u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je.

Oprema obuhvata: 1.549 skafandera, 9.000 maski N95, 99.950 hirurških maski, 25.116 zaštitnih ogrtača, 5.200 zaštitnih kecelja, 71.900 hirurških rukavica i 5.376 vizira.

Kompanije čije donacije su omogućile nabavku opreme koja je danas stigla u Srbiju su: Eurobanka, Telenor fondacija, Steel Impex, Nova Communications, Vega IT Sourcing doo, Sberbanka, Tajfun Hil, navedeno je u saopštenju.

– UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu. Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji – rekla je Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

I mnoge druge kompanije i pojedinci su se odazvali pozivu UNICEF-a da doniraju kako bi se nabavila neophodna medicinska i zaštitna oprema: Nordeus, Raiffeisen banka, I&F McCann Grupa, Vojvođanske banka, Phi Academy, Petite Geneve Petrović Srbija, Mol Srbija, Continental automotive Srbija, Udruženja reciklera Srbije, EXLRT, Execom, Kalemegdan Development, Prozone, Eko Helenik, Telegroup, Orion Telekom, kao i UNICEF-ova nacionalna ambasadorka Ana Ivanović, saopšteno je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here