Tanjug

Konzorcijum “Behtel-Enka” jedini je dostavio ponudu na javnom pozivu za strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora. 

Ovo je saopštilo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nakon otvaranja ponude.

Radna grupa za izbor strateškog partnera za relizaciju projekta izgradnje Moravskog koridora (auto-puta od Preljine do Pojata), kojom predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, danas je otvorila ponude na javnom pozivu za izbor strateškog partnera, a konstatovano je da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, koju je dostavio konzorcijum “Behtel-Enka”.

Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora.

Moravski koridor biće dug 112 kilometara i povezaće Koridor 10 i auto-put “Miloš Veliki” i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Članovi Radne grupe su, pored ostalih, ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, državni sekretari Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, šef kabineta predsednice Vlade Miloš Popović, šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić, v. d. direktora Uprave za javni dug Ana Tripović, državni pravobranilac Olivera Stanimirović, predstavnici Bezbednosno-informativne agencije, v. d. generalnog direktora JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i direktori sektora u JP “Putevi Srbije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here