Printscreen
Halid Muslimović

Osnovni sud u Prijedoru doneo je presudu po kojoj je Halid Muslimović dužan da bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati 70.000 eura na ime duga koji mu je uplatila preko Vestern juniona.

U periodu između 2015. i 2018. godine, dok su bili u emotivnoj vezi, preduzetnica iz Australije finansijski je pomagala pevača i pozajmljivala mu novac. U pitanju je iznos od 107.000 eura, s tim što je Sonja deo novca, oko 37.000 eura, Halidu dala na ruke, bez dokaza o uplati. Pošto svoj dug nije mogla da naplati godinama, Bašićeva je angažovala advokata i tužila Muslimovića sudu u Prijedoru, odakle je on, a posle godinu dana doneta je prvostepena presuda. Halid je dužan da isplati Sonji 140.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 70.000 eura u roku od 30 dana. Ostatak novca, pomenutih 37.000 koje mu je lično dala, sud nije uvažio, pa će Sonja ostati bez tog dela duga.

– Tačno je da sam dobila spor. Drago mi je što je sud objektivan i što je donio presudu u moju korist. Ovim se dokazuje da nema jačeg od države i suda, da korupcija nije moguća, i da, iako ste javna ličnost, pravda je ista za sve – rekla je Sonja.

Bašićeva je novac slala i Muslimovićevom sinu i kćerki, tvrdi da i za to ima dokaza, te će tužiti i njih i tražiti da joj se vrati dug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here