commons.wikimedia
Američki vojnici

Prve američke trupe koje dolaze kao pojačanje savezničkim NATO snagama u istočnoj Evropi i Nemačkoj, stigle su u Nemačku.

Ovo je danas saopštila evropska komanda američke vojske.

”Vojnici iz 18. vazdušno-desantnog korpusa stigli su danas u Visbaden”, naveo je portparol komande u saopštenju, dodajući da će u Nemačkoj uspostaviti štab za podršku 1.700 padobranaca koji bi trebalo da budu raspoređeni u Poljskoj, prenosi Rojters.

”Ovo su prvi, od 2.000 vojnika koji stižu nakon što je Pentagon najavio raspoređivanje dodatnih snaga iz SAD u Evropu u znak podrške našim saveznicima u NATO”, navodi se u saopštenju.

U sredu je američki predsednik Džozef Bajden naredio slanje gotovo 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju, kako bi zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize.

Prema Pentagonu, divizion Strajkera sa oko 1.000 američkih vojnika sa sedištem u nemačkom gradu Filzek biće poslat u Rumuniju, dok će oko 1.700 pripadnika, uglavnom iz 82. vazdušno-desantne divizije, biti raspoređeno iz Fort Braga, Severna Karolina, u Poljsku, navodi Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here