Stih u čast lepšeg pola

0

 Jasminka Klačar, Neda Gavrić i Zdravko Milanović
 

U Kičineru, gradu u kom živi petnaestak hiljada Srba, u nekoliko klubova organizovane su proslave ovog tradicionalnog praznika, a u novootvorenom Srpskom kulturnom centru "Ras" priređena je specifična svečanost čiji je inicijator i organizator bila Jasminka Klačar, urednik ovdašnjeg Radio Oplenca.

"Ideja da proslavimo na ovaj način naš praznik nastala je na osnovu razgovora sa brojnim slušaocima našeg programa", kaže Jasminka Klačar. "Sve ostalo je ispalo zaista spontano i, evo, kao što ste videli, ovo je bilo jedno zaista divno druženje u kom smo kroz poeziju naših i svetskih slavnih pesnika odali počast svim ženama sveta, majkama posebno."

Stihove Alekse Šantića, Branka Ćopića, Sergeja Jesenjina, Miroslava – Mike Antića, Desanke Maksimović, Vesne Parun i drugih pesnika govorili su Tijana Mataruga, Marijana Jovović-Bilandžić, Jasminka Klačar i Vanja Kilibarda, voditelj programa na Radio Oplencu. Predstavljena je ljubavna poezija ovdašnjeg pesnika Vlada Blagojevića.

Mira Cvijanović

Profesor muzike Silvija Perija, nekadašnja Sarajka, izvela je na harmonici nekoliko predivnih melodija iz Vranja, a Zdravko Milanović, takođe profesor muzike, na gitari je pratio Nedu Gavrić, pevačicu operskog glasa koja je dala pečat ovoj priredbi. Neda Gavrić, pored svog raskošnog glasa, pokazala je i da je veliki humanitarni radnik.

 

Naime, prodajom kompakt-diskova sa njenim pesmama, sakupljeno je 200 dolara koje će, uz pomoć Humanitarnog mosta "Vesti" proslediti jednom bolesnom detetu u otadžbini.

"Ovo je za mene veliki događaj",  rekla je Mira Cvijanović, bivša Sarajka, jedna od učesnica svečanosti, upućujući čestitke organizatorima za zaista lep program u centru "Ras".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here