Stihovi Andrli u čast

0

U publici bili i Austrijanci i Srbi
 

Vlahović i Branko Andrić, sin Branka Andrića Andrle, govorili su tom prilikom o umetniku čije ime nosi novoosnovani centar u Beču.

Branko Andrić Andrla (1942-2005) bio je pisac, slikar, muzičar i jedan od prvih interdisciplinarnih umetnika još u sedamdesetim godinama prošlog veka. Studirao je političke nauke, a 1972. godine se iz Novog Sada odselio u Beč, gde je kao stvaralac takođe bio veoma zapažen.

 

Branko Andrić, sin pokojnog umetnika

U okviru dvojezičnog srpsko-nemačkog programa, s obzirom na prisustvo Austrijanaca i Srba iz Beča, čitani su stihovi čuvenog novosadskog umetnika i stihovi njegovog dugogodišnjeg prijatelja Vlahovića, književnika i direktora Banatskog kulturnog centra.

Vlahović je govorio stihove iz svojih knjige "Moj Gospode", "Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski" i "Nenajavljeno kao smrt" koje su prevedene na nemački jezik.

Otvaranju je prisustvovala i Andrlina supruga Anđelija Terzić, istoričarka umetnosti, koja ga je godinama podržavala u umetničkim nastojanjima, a danas tu podršku pruža i svom sinu u okviru rada centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here