Z. M.
Mirel Tomas, Đoko Koprivica i Branko Babović

Udruženje Bečke poete organizovalo je pesničko veče na kome je imalo i specijalne goste koji su obogatili program – glumca Branka Babović, poznatijeg po liku Đura Palice koga tumači i guslara Đoka Koprivicu.

– U našim prostorijama redovno održavamo pesničke večeri, literarna takmičenja, praznične zabave, besede, pozorišne predstave i skečeve. Sada polako postajemo uvaženi od nekih “zvezda i zvezdica”. Zadovoljstvo nam je bilo da ugostimo komičara Babovića i guslara Koprivicu – istakla je Mirel Tomas, predsednica Bečkih poeta.

Pred nastup gostiju održano je pesnično veče, tokom koje su svoje pesme osim Tomasove čitali i Mikica Zlatić, Zorica Đuđić, Velibor Anatanasijević, Jadranka Stanojević, Luka Tadijanović, Dragan Perišić, Mirjana Rab, Andrej Đurišić, Vesna Maksim-Vališ. Oni su uz Koprivicu i njegove gusle čitali i naše epske pesme iz Kosovskog ciklusa i delove “Gorskog vijenca”.

Prisutni su nastup Baranka Babovića pozdravili burnim aplauzima i doživeli ga kao smeh terapiju.

– Ovo se retko sreće bilo gde u svetu. Ako je neko zaslužio doktorsku titulu za “smeh terapiju”onda je to Branko Babović. Nisam imala priliku da lično ranije prisustvujem njegovim nastupima, pa sam se našla u nebranom grožđu – kaže Mirel Tomas.

Ona je najavila da će Branka pozvati poponovi da će mu tom prilikom i uručiti doktorsku diplomu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here