Stihovi muzikom prožeti

0

Učesnici Jesenjeg susreta pisaca
 

Bili su tu pored domaćina pesnika iz više gradova u pokrajini Baden-Virtemberg (Štutgart, Baden-Baden, Horb, Ludvigzburg) i pesnici iz Ciriha, Dortmunda, Kelna, Remšsajda, Frankfurta, Minhena.

 

Poete

Svoje stihove govorili su: Milisav Đurić, Snežana Petrović, Mira Radojević, Danijela Stanković i Radmila Miljković, Zorica Barać, Drenka Dosen-Popović, Ljubica Stevanović, Zlata Ikanović, Miki Milenković, Mirjana Čalić-Lukić, Marija Radivojević, Zdravko Dudić, Ahmet Dizdarević, Zdravko Lazarević, Slavica Krasić, Milica Berlot, Ljiljana Kornher, Ostoja Tontić, Verica Vlajkov, Veljko i Slava Šljuka, Gordana Miler, Nikola Ugarković, Nevenka Đukić, Predrag Rakočević, Danilo Maletin, Cvijeta Makivić, Radovan Lepanović, Borica Perišić Đekanović i Desa Burazor-Aslanidu.

Tradicionalno ovakve manifestacije počinju zvucima frule u izvođenju Veljka Šljuke. Goste su pozdravili Verica Vlajkov (koja ih je uspešno i vodila kroz program) i predsednik udruženja Radovan Lepanović, dok su se mladi muzičari Vili Ugarković, Branislav Stojičić i Mario Petrović između stihova predstavljali svojim muzičkim delima.

Aplauzi su pristizali sa svih strana, a pesnici i njihova publika pažljivo i sa puno emocija i razumevanja slušali su stihove kolega. Neki zbog bolesti nisu mogli da im se pridruže, ali su njihova imena bila tokom cele večeri sa njima. U pauzama se plesalo uz najboljeg šansonjera u Baden-Virtembergu Danila Maletina i njegov orkestar Sloba.

Pesnici iz udruženja "Zdravko Đekić" najavljuju novu manifestaciju za 13. decembar, kada će se održati Pesničko novogodišnje veče i promocija knjige "Samo za tebe", pesnikinje Gordane Miler.

 

O autoru će govoriti Verica Vlajkov, a posle druženja uz stihove sledi druženje uz muziku i kulinarske specijalitete. Organizator je literarno udruženje "Zdravko Đekić", a domaćin klub Bratstvo Neustadtershauptstr. 53, a ulaz je slobodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here