Youtube/Index video
Igor Štimac

Bivši selektor Hrvatske Igor Štimac objasnio je zašto je u sukobu sa sadašnjim trenerom Bolonje i nekadašnjim selektorom “orlova” Sinišom Mihajlovićem.

Štimac je 2013. bio selektor Hrvatske, a Mihajlović reprezentacije Srbije. Hrvatska je na “Maksimiru” tada u kvalifikacijama za SP 2014. trijumfovala sa 2:0, a u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić” bilo je 1:1.

– Pobeda protiv Srbije mi je najdraža kao selektora Hrvatske. Sa Srbijom smo igrali dva puta, prvo s Ćirom. Protiv Jugoslavije na ‘Maksimiru’ nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao selektoru mi je bio imperativ da pobedim Srbiju jer sam nasuprot sebe imao selektora sa kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao pre utakmice sa Srbijom na ‘Maksimiru’, zato sam i otvorio trening u Kranjčevićevoj – izjavio je Štimac.

On je potom objasnio odnos sa Sinišom Mihajlovićem.

– Incident je počeo s Mihajlovićevim startovima. On je startovao da bi polomio noge. Ja se nisam mirio jer sam tako želeo kao privatna osoba. Međutim, naša dužnost bila je da se pomirimo jer nas slede mase. Mi, kao čelni ljudi naših reprezentacija, smo imali dužnost tako da postupimo. Možemo da budemo ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili smo razumno. Mesec dana pre te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mesta da se nešto pogrešno protumači – naveo je Štimac.

On se osvrnuo i na uvrede prema Srbima na hrvatskim stadionima.

– Nisam video da se šalju kazne kada se viče: ‘Štimac, Turčine’. Video sam samo da se skače kada se radi o srpskoj manjini. Onaj ko želi da vređa neka ostane kod kuće. Zašto mi apostrofiramo samo mržnju prema Srbima? Pa nisu oni jedini prema kojima se ispoljava mržnja na sportskim borilištima. To iritira hrvatski puk. U Hrvatskoj svi mogu mirno da žive i dišu, kod nas nema povlašćenih vrsta i ne treba to da se potencira – istakao je Štimac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here