Stipendije za budućnost Srbije

0

Svake godine na dan Svetog Save, u poslednjih sedam godina SNO, naša najstarija organizacija iz SAD, dodeljuje stipendije studentima iz Srbije.

Na svečanosti održanoj u Svečanoj sali Ministarstva za dijasporu Srbije u Beogradu, nagrade je uručio Slavko Panović, predsednik Srpske narodne odbrane.

 

On je studentima zaželeo uspeh u budućem u radu, istakavši da je od 2004. godine do danas stipendije u vidu jednokratne pomoći dobilo 120 studenata sa univerziteta u Srbiji.

Svečanost je otvorio ministar za dijasporu Srđan Srećković, koji je tom prilikom rekao:
– Ministarstvo za dijasporu, kao i Srpska narodna odbrana, u sebi sažimaju ono što je današnjoj Srbiji preko potrebno – spoj tradicionalnog i modernog, jer prepoznaju najveći kapital koji jedna zemlja poseduje i jačaju identitet i samosvest srpske zajednice u dijaspori, uz pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija, kroz podsticaj studentima u daljem usavršavanju.

Obraćajući se studentima, ministar je rekao:
– Želim vam da što pre završite studije, da se profesionalno usavršavate, da nađete dobar posao u Srbiji, da udahnete pozitivnu energiju našem narodu, da od vas dolaze najprogresivnije i najsmelije ideje koje će dati doprinos ne samo našoj zemlji, već čitavom Balkanu i ujedinjenoj Evropi.

Svečanosti su prisustvovali i episkop američko-kanadski Mitropolije novogračaničke Longin i episkop hvostanski Atanasije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here