Što može Gugl, može i Mercedes

0

I Mercedes razvio samoupravljajući automobil
 

Mercedes je za prototip svog robotizovanog vozila izabrao trenutno najsavršeniji model iz svoje game, automobil koji je standardno opremljen brojnim sistemima asistencije – novu S klasu. Mercedes S klase je bio prirodan izbor, s obzirom da je kompanija kroz ovaj model decenijama uvodila inovativne tehnologije koje bi kasnije bile primenjene i u jeftinijim modelima.

Intelligent Drive tehnologija koju Mercedes testira u S klasi omogućava automobilu da se bez učešća vozača u upravljanju bezbedno proveze kako autoputevima i drugim saobraćajnicama izvan naseljenih mesta, tako i kroz same gradove.

 

Osim potrebe da putnici koji se nalaze u jednom ovakvom automobili budu potpuno bezbedni tokom vožnje, Mercedes jednaku pažnju posvećuje i zaštiti drugih učesnika u saobraćaju, poput pešaka i biciklista.

Za jednu od promotivnih test vožnji Mercedes je izabrao istorijsku rutu dužine 100 km, od Manhajma do Forchajma, kojom se 1888. godine automobilom Benz Patent Motorwagenom provezla Bertha Benz, supruga i poslovna partnerka izumitelja i osnivača kompanije, Karla Benza.

 

Kola bez volana, sa dugmićima "pođi" i "stani"

Taj događaj ostao je zabeležen u istoriji kao prva međugradska vožnja jednog automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here